LLOMS DE BONÍTOL EN OLI D’OLIVA del  bonítol pescat al Cantàbric durant la temporada d’estiu, s’elabora sencer, sense cap ni ventresca, es sotmet a una cocció lenta en aigua salada i després es neteja a mà abans d’envasar també a mà al pot un a una  amb oli d’oliva extra que li aporta melositat i una textura suau. A l’igual que amb el vi o el pernil es pot crear un celler de conserves de Bonítol de el Nord ja que milloraran la seva qualitat i sabor amb el pas del temps, recomanem aprofitar l’oli d’oliva del pot per amanir les amanides.

El BONÍTOL DEL NORD és un peix blau ple de beneficis per a la nostra salut, és una font de proteïnes d’alt valor biològic. Té un alt contingut en àcids grassos OMEGA 3, que el nostre cos no genera per si mateix, és ric en vitamines A i D, que ajuden a mantenir sans els nostres teixits i a prevenir malalties degeneratives, i a mes s’envasa en oli d’oliva, ric en àcid oleic que ajuda a regular els nivells perjudicials de colesterol en sang

Hi ha una gran varietat de tècniques per a la pesca de la BONÍTOL, però al litoral Cantàbric es segueixen utilitzant les mateixes arts tradicionals de sempre, que asseguren la preservació de les espècies.  A Conservas Ortiz es pesca el Bonítol del Nord amb canya, un a un, amb esquer viu o cacea durant la costanera d’estiu. Aquesta tècnica ancestral de pesca selectiva és respectuosa amb el medi ambient i els fons marins, ja que en ambdues es pesquen els peixos d’un en un . El procés d’elaboració és totalment artesanal. Al paladar, presenta un exquisit sabor i una delicada textura.