Formatge amb DOP de curació 16-17 mesos,  afinat a Poligny, capital del Comté , llet crua de vaca de raça Montbéliarde i Simmental recollida a l’estiu , que és quan té més qualitat i varietats organolèptiques, a  granges situades a més de 1000 mt d’alçada, això fa que les vaques s’alimentin de gran varietat d’herbes obtenint una llet d’una qualitat única.

La maduració de les peces es fa en planxes d’avet, tota la manipulació es feta a mà i no s’accelera aquest procés per escalfament en túnels de maduració.

Aquest procés artesanal fa que les peces no s’esquerdin, no es deformi la cotna i tingui un gust suau però intens i no picant.

La qualitat final dels productes Vagne prové d’una exhaustivitat professional. Recollint les matèries primeres de millor qualitat, passant pels passos adequats, mantenint un entorn propici, que garanteixi  un seguiment a mida: aquests compromisos successius ajuden a obtenir formatges de qualitat en el moment adequat .

Fromageries Vagne, creada l’any 1926,  basa les seves tasques diàries en aquest compromís. La cooperativa recull llet a les granges locals a Doubs i als departaments del Jura. Tots els dies, durant tot l’any, 150 agricultors agrupen llet del seu bestiar de Montbéliardes als 11 Fromageries Vagne fruitières que es troben al llarg del Massís del Jura. Cada entrega diària depèn de la responsabilitat individual de l’agricultor, la base de l’enfocament col·lectiu.