Acollit a la Indicació Geogràfica Protegida “Espárrago de Navarra”, té una coloració blanca, textura suau, amb fibrositat escassa o nul·la i un perfecte equilibri en la suavitat del seu amargor al paladar, degut bàsicament a les fredes nits existents a la zona de producció , a la qualitat de les aigües i al sistemes de cultiu emprats en la seva obtenció.

Ingredients per els espàrrecs de navarra gratinats:

. 12 espàrrecs blancs gruixuts La Tudelana

. 6 talls de pernil cuit

. Formatge ratllat

. Orenga

. Oli d’oliva

Preparació :

Escorrem bé els espàrrecs si són de llauna, si cal els eixuguem amb paper de cuina però han de quedar sense res de líquid, és molt important que els espàrrecs estiguin ben secs abans de seguir amb la recepta.

Tallem els talls de pernil en quadrats. Emboliquem cada espàrrec amb un tros de pernil segellant bé i els anem col·locant junts en una safata amb l’obertura del pernil a baix perquè no s’obri.

Cobrim amb formatge ratllat en pols o en fils, al teu gust, i gratinem al forn uns minuts sense que arribi a daurar-se molt. El formatge ha d’estar fos però no ha endurir-se.

Al moment de servir ho amanim amb un fil d’oli d’oliva i una mica d’ orenga. Podem servir calent, acabat de fer, o temperats.