La Moixama té la distinció d’una Indicació Geogràfica Protegida (Moixama de Barbate), i ostenta igualment la marca Qualitat Certificada. Això vol dir que  estan acreditades per la seva elaboració artesanal i fidel a la tradició de Barbate, i a més presenten uns paràmetres de qualitat superiors a la resta de la competència que no tenen aquesta IGP i marca Qualitat Certificada.

Elaborada per HERPAC, empresa familiar dedicada des de fa més de 25 anys a la producció de salaons, conserves i fumats, la Moixama és un salaó que s’elabora amb els lloms de la tonyina. Un cop tenim els lloms de la tonyina nets, es procedeix a premsar amb sal. D’aquesta manera, les peces perden una gran quantitat d’aigua i es curen. Aquest procés es coneix com salaó i és 100% natural i artesanal.

Per norma general, la moixama no necessita acompanyament. Podem degustar-la en fines rodanxes o amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Les ametlles, i altres fruits secs, són ideals per assaborir la moixama, i no oblidis, que el seu sabor intens pot donar un toc únic i totalment diferent a les teves receptes. En aquest enllaç pots trobar diferents idees  https://www.herpac.com/es/content/mojama-de-barbate-recetas

Per maridar la moixama, tant la cervesa com el vi són ideals, especialment  les cerveses rosses i vins blancs, com la Manzanilla de Sanlúcar o Fino de Jerez.

La moixama aporta una gran varietat de beneficis per a la nostra salut. Ja que conté una alta concentració de nutrients, proteïnes i greixos saludables. En especial la moixama és rica en àcids grassos poliinsaturats OMEGA 3, que ajuden a rebaixar els nivells de colesterol i triglicèrids.