Producte amb DOP elaborat per Italpesto , empresa fundada al 1929 i situada a la província de La Spezia, a la vall del riu Magra a la ciutat de Sarzana. Estan adherits al consorci de Pesto Genovese de la regió de Liguria, per tant poden garantir la qualitat del principal ingredient: l’alfàbrega.

L’alfàbrega que s’utilitza per la preparació del pesto ve directament dels conreus de la zona del Parc Monte Marcello, el sistema de cultiu ha evolucionat en els últims anys amb l’aplicació de les tècniques agrícoles i el rigorós control fitosanitari del producte abans de començar-ne l’elaboració.

La resta d’ ingredients del pesto Soul Food, són els de la recepta tradicional de Liguria, Alfàbrega genovesa DOP picada (25%), Oli d’oliva extra verge produït a Itàlia ( 39%) obtingut del premsat en fred, Nous italianes, Parmiggiano Reggiano DOP, Pecorino Romano DOP, Pinyons de la Toscana, all, sal i antioxidant (àcid ascòrbic). El resultat és un producte no pasteuritzat d’alta categoria.

Amb que combinar el Pesto Soul Food ??

Les receptes més conegudes… Per condimentar pasta sobretot es recomana amb trofiette, gnocchi i trenette , també per amanides , amb carpaccio de vedella i encenalls de formatge Parmeggiano, com a aperitiu sobre unes torradetes,…

Però també ens podem atrevir amb plats més elaborats …..

– Nyoquis de patata amb gambes i pesto

Saltejar les gambes amb all , julivert i vi blanc. Pelar -les , reservar la gamba i amb les restes fer-ne una reducció. Bullir els nyoquis al gust. Barrejar-los amb les gambes i col·locar en una safata, condimentar amb Pesto Soul Food diluït amb una mica de la salsa resultant de les gambes i servir.

– Amanida de besuc i rap amb pesto

Assaonar amb sal i pebre els filets de rap i besuc que haurem tallat molt fins, i marinar durant 20 minuts amb una cullerada d’oli d’oliva i un got generós de suc de llimona. Passat aquest temps amanir-ho amb dues cullerades abundants de Pesto Soul Food diluït i acompanyar el plat amb mongeta verda bullida.

– Filet de vedella amb pesto

4 filets de vedella d’uns 200g, 40g d’api, 40g de pastanaga , 40cl de vi blanc, 40cl vermut sec, 40cl de brandi, 1/2 litre de brou de pollastre, 50g de crema agre, 40g de mantega, sal, pebre, Pesto Soul Food

Peleu les pastanagues i l’api, tallats en trossos petits i els deixeu bullir una mica. Aturar la cocció amb aigua freda perquè les verdures es mantingui fermes i no perdin el color. Assaoneu els filets amb sal i pebre i els daureu en mantega en una paella d’acer. Tallar els filets, i diluir els sucs amb el brandi, vermut sec i blanc vi, reduir a la meitat, afegir el brou i continuar la cocció. Apartar els filets i a la salsa afegir-hi la crema agre i la mantega, un cop lligada incorporar-hi les verdures . Col·loqueu els filets en el plat de servir. Aboqueu la salsa i les verdures a sobre de cada tall. Per finalitzar posar a sobre de cada filet una cullerada de Pesto Soul Food que haurem escalfat prèviament al bany maría.