ROQUEFORT REVELATION DE PAPILLON, és un formatge francès amb DOP de llet sencera crua d’ovella de raça Lacaune , elaborat per la formatgeria PAPILLON des de fa més d’un segle . La DOP permet elaborar Roquefort en un perímetre d’uns 100 km al voltant de la vila de Roquefort. Són zones rurals conreades de blat i ordi, la llet és recollida a la mateixa zona. El poble de Roquefort és l’únic lloc on es pot afinar el formatge , les coves naturals de Papillon són criptes amb arcs i pilars que creen una increïble ciutat subterrània. És en aquest entorn mineral, amb un microclima humit, fresc i constant, es guarden els formatges Roquefort de Papillon durant el temps necessari perquè es formi el blau, són tres mesos mínim. La floridura de color verd blavós es diu Penicillium roqueforti, és de la mateixa molla de pa florit que es treu el Penicilium. Per elaborar una peça de 3kg s’utilitzen uns 12lt de llet. Mat.Gr: 32%.

El ROQUEFORT REVELATION DE PAPILLON , té una textura fina i delicada, i és més suau , més cremós, menys fort i salat que d’altres roqueforts.

Recomanem acompanyar amb nous, avellanes, pera, poma, figues, melmelades, pa de sègol, pa de nous o pa de figues, també amb verdures com l’endívia. Marida bé amb vins dolços naturals, vi olorós tipus Jerez, Sauternes, Porto o vi negre amb cos, també amb vins escumosos secs.