El formatge TAVOLIERE és un formatge tou elaborat amb llet pasteuritzada de vaca, que madura aproximadament 45 dies. És un formatge de pasta premsada amb alguns forats. Durant la maduració l’escorça es tracta amb oli d’oliva verge extra i tomàquet, que li dóna el color vermell característic. En el seu interior trobem una pasta cremosa de color groc pàl·lid, plena de petits forats anomenats “ulls” repartits de forma aleatòria. El seu sabor és complex, lleugerament àcid amb un final delicat, l’aroma recorda al iogurt i la mantega amb un toc de tomàquet prop de l’escorça.

COM PRESENTAR-LO A LA BOTIGA? En aquestes imatges podeu veure com tallar i presentar la roda de formatge. Tallat en cunyes, es recomana utilitzar film transparent, no envasar al buit ja que perd el seu atractiu.

 

El refinat de formatges és un art que la Casearia Carpenedo porta a terme avui a dia de la mateixa forma que es feia abans, així s’aconsegueix  un producte amb gran aroma i sabor usant matèries primeres seleccionades i sobretot  treballant amb molta passió. Antonio Carpenedo i els seus fills Ernest i Alessandro, mestres afinadors de formatges desde 1960 ,  situats a Camalò di Povegliano a la província de Treviso. La seva tasca va encaminada a recuperar els autèntics sabors de les coses ben fetes i amb cura.