Us oferim de foma continuada la gamma de formatges Germain que habitualment només teniem per l’època de Nadal:

EPOISSES DOP: Formatge de llet pasteuritzada de vaca modelada suaument, escorreguda durant 24 hores i després salada. Madurat en celler durant mínim 4 setmanes i afinat amb Marc de Bourgogne. Sabor equilibrat, franc i afruitat, textura cremosa i fonent.

LANGRES DOP: Formatge de llet pasteuritzada de vaca. Madurat en celler amb el mètode tradicional, amb successius “rentats” que li donen el seu bonic color taronja. De la família dels formatges tous de cotna rentada, es reconeix fàcilment per la cavitat, anomenada “bol”, a la seva part superior. La seva particularitat és ser potent en nas però suau en boca.

LE PICO: Formatge de llet pasteuritzada de cabra. Sota la seva escorça lleugerament vellosa s’amaga una pasta que evoluciona al llarg del procés de maduració. La seva textura és suau, amb una superfície cremosa i un cor ferm i fos.

TRIPLE CREMA: Formatge de llet pasteuritzada de vaca enriquit amb nata, és un formatge tou amb cotna florida, té una textura suau i cremosa, així com un deliciós sabor cremós. Prové de la tradició dels formatges enriquits amb nata tipus Brillat Savarin.

triple crema

CROTTIN DE CABRA: Formatge de llet pasteuritzada de cabra. Sota la seva fina i blanca escorça s’amaga una textura ferma i tendra amb un sabor dolç.

crottin

GERMAIN: Productor especialitzat amb DOP, de formatges francesos nobles de la zona de Borgonya i Champagne

La formatgeria de Germain té una rica història amb la seva creació fa un segle, al 1921, acompanyat de la seva esposa, Henri Germain es va traslladar a Chalancey, a Haute-Marne, on va crear la seva formatgeria. Amb la seva experiència familiar en l’elaboració de formatges, es va llançar a la producció de formatges tous. Als anys 40, la formatgeria ja està gaudint d’un èxit creixent i té al voltant de deu empleats. La instal·lació d’una cambra frigorífica és de moment un progrés considerable. Permetrà afinar els formatges tous fins i tot en plena temporada d’estiu. Als anys 60, s’implementa una política de qualitat encara més exigent: només es tria la llet produïda per vaques de races locals per la seva bona aptitud per al formatge. Als anys  60, el seu fill Pierre Germain pren les regnes de la formatgeria i comença a elaborar el Langres i l’Époisses recuperant els mètodes d’elaboració tradicional dels agricultors de la zona, l’any 1991 n’obtenen l’AOC , i uns anys més tard la DOP

Actualment l’esperit emprenedor, el respecte per les tradicions i la dedicació a la qualitat segueixen sent les consignes que durant gairebé 100 anys han fet créixer la Fromagerie Germain.