ROGUE CREAMERY, fabricant situat a Rogue River Valley al sud d’ Oregón (EEUU) elaborador de formatges orgànics i artesanals guanyador de diversos premis internacionals. Desde 2016, Rogue Creamery va obtenir la certificació orgànica de l’USDA d’Oregon Tilth. Els formatges porten el segell Ecològic , estan elaborats amb ingredients 100% ecològics. Aquesta certificació verifica que compleixen amb els més alts estàndards de qualitat, produint formatge que és bo tant per a les persones com per al planeta.

A mesura que arriba la tardor a l’Rogue Valley, les temperatures més fredes i el clima humit porten un creixement renovat a les pastures. Aquí és quan la llet de vaca està en el seu millor moment, i només durant aquests mesos s’ elabora l’edició limitada, ROGUE RIVER BLUE de temporada. Després de 9 a 11 mesos d’envelliment a les coves , s’embolica a mà cada roda amb fulles de raïm Syrah orgàniques i biodinàmiques que s’han amarat en aiguardent de pera. Cada setembre, a l’equinocci de tardor, les tines comencen a omplir-se novament de llet que algun dia es convertirà en aquest formatge espectacular,  Campió del Món 2019/2020 en els World Cheese Awards. De llet de vaca pasteuritzada orgànica certificada sense rBST amb certificat orgànic per Oregon Tilth. Apte per a vegetarians i sense gluten. Un sabor inigualable digne de degustar. Sense necessitat d’acompanyament, aquest formatge brilla sol o amb una simple compota de fruites. Afegit a amanides o carns, eleva la cuina a noves altures. Trieu vins d’edat i distinció: Viognier, Gewurztraminers, Syrah, Cabernet i Sauternes són els maridatges favorits. També combina amb brandi de pera, whisky i bourbon.

Una altre varietat de ROGUE CREAMERY  és l’ SMOKEY BLUE BIO, formatge blau fumat de llet de vaca pasteuritzada orgànica certificada sense rBST amb certificat orgànic per Oregon Tilth. Apte per a vegetarians i sense gluten

Original formatge nord-americà, fumat en fred sobre closques d’avellana d’Oregon, madurat 90 dies en cova. Aquest procés infon al formatge uns sabors únics de vainilla, nous torrades i nectarina, amb un suau gust de “blau“.

Per afegir a qualsevol taula de formatges, amb fruita seca o fruites en conserva. Marida bé amb vins negres intensos, així com amb vins blancs amb un toc de dolor, també combina molt bé amb whisky americà